Παλιές Ελληνικές Καντάδες, 05-03-2024

Καρναβάλι στο Ρέθυμνο σημαίνει και αναμνήσεις. Είναι ένα «ταξίδι» που έρχεται από το παρελθόν, αναζωογονείται στο παρόν και χτίζει με ασφάλεια, όραμα και αισιοδοξία το μέλλον του.

Σε αυτό το πνεύμα, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, μετά το τριήμερο του 34ου Κυνηγιού Θησαυρού που διοργανώνουν Παρασκευή 1, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 η ομάδα «Τεμπελόσκυλα», συνεχίζεται την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 με Παλιές Ελληνικές Καντάδες.

Η Παλιά Πόλη θα γεμίσει με ρομαντικές μελωδίες, με τον Άκη Πλαΐτη να δίνει το έναυσμα με το ακορντεόν του!

Η Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, η χορωδία από τους μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, με τη συνοδεία μουσικών και φωνητικών συνόλων της πόλης μας, καθώς και πλήθος καρναβαλιστών θα αναβιώσουν το έθιμο της καντάδας στους δρόμους της Παλιάς Πόλης.

Θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα από την Πύλη της Άμμου, στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, και θα καταλήξουν στην Μεγάλη Πόρτα δια των κεντρικών οδών του ιστορικού κέντρου.

Φέτος, οι ρομαντικοί φίλοι των Παλιών Ελληνικών Καντάδων θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν μέσα από το κινητό τους αναρτημένους στην ιστοσελίδα rethymnocarnival.gr τους στίχους των τραγουδιών, καθώς θα κάνουν το σεργιάνι τους στα στενά της Παλιάς Πόλης!

Υπεύθυνος της εκδήλωσης είναι ο μουσικός Άκης Πλαΐτης και υπεύθυνη χορωδιών η μαέστρος της Δημοτικής Χορωδίας Ρεθύμνου κ. Ισιδώρα Χαλκιαδάκη.

Μια μουσική πανδαισία έρχεται να απλωθεί απ’ άκρη σ’ άκρη του Ρεθύμνου, κάνοντας μας πάλι όλους μαζί … Μια Παρέα! Την μοναδική παρέα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού!

EL