Νυχτερινή παρέλαση

20:30 Συγκέντρωση καρναβαλιστών στον Κόμβο Θεοτοκοπούλου.

21.00 Εκκίνηση – Διαδρομή: Εμμ. Πορτάλιου – Λεωφ. Κουντουριώτη – Εθν. Αντιστάσεως με κατάληξη στην Πλατεία Μικρασιατών.

22:00 Live συναυλία με την Γεωργία Νταγάκη και το συγκρότημά της.

Η Γεωργία Νταγάκη επισκέπτεται το Ρέθυμνο για μια μοναδική παράσταση στην Πλατεία Μικρασιατών, αμέσως μετά την μεγάλη νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση.

Στην πιο δημιουργική της φάση και λίγο πριν την κυκλοφορία των δύο επερχόμενων δίσκων της, η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί σε ένα πρόγραμμα που στον πυρήνα του ισορροπούν με απόλυτο τρόπο ο δυναμισμός, η δεξιοτεχνία, το πάθος και η συγκίνηση.

Τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία όπως «Σύννεφο θα γίνω», «Ίδιο λάθος», «Δε λέει η καρδιά να μάθει», «Σκέτος εγώ», «Ο χορός μου» πρωταγωνιστούν στο πρόγραμμά της, δίνοντας τη σκυτάλη σε αγαπημένες διασκευές που έχει χαρακτηρίσει με την μοναδική της ερμηνεία.

Σε ανύποπτο χρόνο κατά τη διάρκεια της βραδιάς, το σκηνικό ανατρέπεται με το project «Short distance», αποδίδοντας ορχηστικές μουσικές από το δεύτερο επερχόμενο ομώνυμο ΕP της Γεωργίας, όπου για άλλη μια φορά πρωτοπορεί, συνδυάζοντας μοναδικά την Trance και την Techno μουσική με την Κρήτη… με τη λύρα να παίρνει φωτιά!

Συνοδοιπόροι:

Πάνος Γεωργόπουλος- Ηλ. Κιθάρα

Λουκάς Καλαντζάκος- Τύμπανα

Γιώργος Χριστοδουλάκος- Μπάσο, τραγούδι

Επιμέλεια ήχου: Mάκης Δρακόπουλος

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Βασίλισσα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2024 είναι η Μις Κρήτης 2022, γέννημα θρέμμα του Ρεθύμνου και καρναβαλίστρια η ίδια, κ. Δάφνη Λαζίδου. Θα ανοίξει όλες τις μεγάλες παρελάσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού και θα μεταφέρει το μήνυμα του σε όλη την Ελλάδα “Έλα μαζί μας και γίνε παρέα μας για πάντα»!

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΣΦΑΛΗΣ

Ο Δήμος Ρεθύμνης με τις υπηρεσίες του και σε συνεργασία με κάθε συναρμόδιο φορέα και υπηρεσία, είναι απολύτως έτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες της πόλης.

Τα ξενοδοχεία, οι ξενώνες, και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής αλλά και η εμπορική αγορά της πόλης έχουν ήδη προβεί σε κάθε κατάλληλη προετοιμασία για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διοργάνωσης και στο πλήθος των επισκεπτών μας.

Πανέτοιμες είναι επίσης οι υπηρεσίες για την προστασία του πολίτη, το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου,  τα σώματα εθελοντών και τα μέλη του Σώματος Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ρεθύμνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για να συμβάλουν σε κάθε έκτακτη ανάγκη που θα χρειαστεί.

Στο έργο τους συνεισφέρουν και οι καρναβαλιστές που περιφρουρούν τις παρελάσεις, όχι μόνο ως προς την ροή τους αλλά συμβάλλοντάς και στην εφαρμογή των κανόνων  ασφαλείας.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι στο κέντρο της πόλης θα υπάρχουν 120 εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έτοιμοι να βοηθήσουν. Επίσης, θα υπάρχει οργανωμένη Σκηνή Πρώτων Βοηθειών στην αυλή του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Ρεθύμνου στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων ενώ στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα βοηθούν στο έργο του και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Οι επισκέπτες του Ρεθύμνου μπορούν να έχουν συνεχή ενημέρωση για τα καρναβαλικά δρώμενα και όλα τα τελευταία νέα μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης στην διεύθυνση: www.rethymnocarnival.gr Επίσης το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι κυριαρχεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου όλοι από όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεστε, μπορείτε να παρακολουθείτε τις αποκριάτικες δραστηριότητες του Ρεθύμνου.

Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των social media της διοργάνωσης είναι:

instagram – Tik Tok – You Tube: rethymno_carnival

facebook: ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Επίσης, οι επισκέπτες που θα φτάνουν σε όλους τους χώρους στάθμευσης του Ρεθύμνου θα λαμβάνουν ενημερωτικό υλικό για ό,τι αφορά το καρναβάλι και την οργάνωση της πόλης.

ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ: «ΚΑΘΕ ΚΟΥΤΙ ΜΕΤΡΑΕΙ»

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2024 στέλνει έντονο οικολογικό μήνυμα. Όπως είναι γνωστό γίνεται μείωση κατά 80% στην σπατάλη χαρτιού για το υλικό προβολής των εκδηλώσεων του. Φέτος με ένα  QR που μπορεί κάποιος να το βρει παντού στην πόλη αλλά και στην επίσημη αφίσα, μπαίνει απευθείας στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης rethymnocarnival.gr οπότε εύκολα και κυρίως χωρίς σπατάλη χαρτιού, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίζουν όλες τις εξελίξεις για τις εκδηλώσεις, τις δράσεις των ομάδων και τις πρωτοβουλίες των οργανωτών.

Παράλληλα για ακόμα μια χρονιά, ο Δήμος Ρεθύμνης και συγκεκριμένα ο τομέας Πολιτισμού και ο τομέας Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Ποιότητας Ζωής σε συνεργασία με το πρόγραμμα ανακύκλωσης «Κάθε Κουτί Μετράει» και τον χορηγό του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού «Αθηναϊκή Ζυθοποιία – μπίρα ΑΛΦΑ», καλεί όλους τους συμμετέχοντες στις καρναβαλικές εκδηλώσεις να γίνουν μέτοχοι της δράσης ανακύκλωσης μεταλλικών κουτιών.

Η διαδικασία είναι απλή και ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς τα μεταλλικά κουτιά που θα συγκεντρωθούν όλες αυτές τις ημέρες θα πωληθούν και τα έσοδα θα διατεθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες του Ρεθύμνου και οι συμμετέχοντες στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, είναι τα εξής:

  • Η δράση αφορά μόνο μεταλλικά κουτιά από μπίρες, αναψυκτικά και άλλα αντίστοιχα ροφήματα.
  • Ένα κεντρικό σημείο εναπόθεσης είναι στην παραλιακή λεωφόρο της παλιάς πόλης στην ειδική μεταλλική κατασκευή υποδοχής ανακυκλώσιμών μεταλλικών κουτιών που υπάρχει και σχηματίζει την λέξη: RETHYMNO.
  • Ειδικοί κάδοι θα υπάρχουν επίσης σε διάφορα σημεία διεξαγωγής των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Στόχος της ενέργειας είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους πολίτες για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας, θέτοντας τις βάσεις για έναν πιο βιώσιμο τρόπο διοργάνωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων, σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά καρναβάλια της χώρας.

Ο ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2024

Για ακόμα μια χρονιά χορηγός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι η «Αθηναϊκή Ζυθοποιία – Μπίρα ΑΛΦΑ».

Ο χορηγός αναλαμβάνει φέτος την χρηματοδότηση της προβολής του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (social media) της διοργάνωσης.

Στην συνδιοργάνωση συμβάλει η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου – Περιφέρειας Κρήτης.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV (Κρήτη TV , Νέα Κρήτη, neakriti.gr, Radio 984).

Η Κρήτη ΤV εκπέμπει μέσω digea,  μέσω της πλατφόρμας COSMOTE TV στη θέση (κανάλι) 663, μέσω πλατφόρμας ΕΟΝ και live streaming internet.

Λαμπεροί παρουσιαστές της Μεγάλης Παρέλασης της τελευταίας Κυριακής είναι το τηλεοπτικό δίδυμο Λευτέρης Κουμαντάκης και Χριστιάννα Σκούρα.

Πρόκειται για δύο ξεχωριστούς επαγγελματίες που έχει αγαπήσει χρόνια τώρα το τηλεοπτικό κοινό του νησιού,  μέσα από την εκπομπή ‘’Καλό Μεσημέρι‘’.

EL