ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ – ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Με μια μεγαλειώδη παρέλαση 27 ομάδων με 23 άρματα και πέρα των δέκα χιλιάδων καρναβαλιστών, ολοκληρώθηκε το φετινό Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024.

Η μεγάλη παρέλαση, όχι μόνο δικαίωσε την φήμη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, αλλά επιβεβαίωσε της ιστορικότητα του και την δυναμική του ανάμεσα στα τρία μεγαλύτερα καρναβάλια της Ελλάδας.

Η Μεγάλη Παρέλαση ήταν το αποκορύφωμα πολύμηνης δουλειάς και κόπου χιλιάδων ανθρώπων που δημιούργησαν με μεράκι και αγάπη ένα φαντασμαγορικό, κεφάτο, εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μια παρουσία με ρυθμό, παλμό και κυρίως χαρά και αισιοδοξία.

Το καρναβάλι του Ρεθύμνου μεταδόθηκε ζωντανά από την Κρήτη TV στο νησί μας, καθώς επίσης από το ίδιο κανάλι σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσω της πλατφόρμας COSMOTE TV στη θέση (κανάλι) 663 αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω πλατφόρμας ΕΟΝ και live streaming internet. Την παρουσίαση έκαναν οι χαρισματικοί παρουσιαστές του Κρήτη TV Χριστιάνα Σκούρα και Λευτέρης Κουμαντάκης.

Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ και πολλά ακόμα τηλεοπτικά δίκτυα εθνικής εμβέλειας πραγματοποίησαν ζωντανές συνδέσεις και αναμεταδώσεις, μεταφέροντας το κλίμα γιορτής του Ρεθύμνου, της μεγαλύτερης και πιο μαζικής διοργάνωσης της Κρήτης σε ολόκληρη την Ελλάδα και όπου αλλού στον κόσμο μεταδίδουν.

Το έναυσμα δόθηκε στις 2μμ από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και ένας πολύχρωμος χείμαρρος μοναδικής έμπνευσης απλώθηκε από άκρη σ’ άκρη της πόλης.

Προηγήθηκαν τα «Ροδαλάκια» του Σωματείου Πρέβελη και ακολούθησαν οι ξυλοπόδαροι που εντυπωσίασαν για να κάνει την εμφάνιση της η πανέμορφη Βασίλισσα Δάφνη Λαζίδου πάνω σε μια ανοιχτή λιμουζίνα εποχής! Ακολούθησαν οι ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού που έδωσαν ένα μοναδικό σόου που διήρκεσε τρεις ώρες και έγραψε ακόμα μια «χρυσή σελίδα» στην ιστορία του

θεσμού. Την μουσική της παρέλασης επιμελήθηκαν οι dj Πέτρος Κλαψινός και Ηρώ Φρυγανάκη.

Ακολούθως στις 7:30 το βράδυ η τελετή λήξης στο λιμάνι της πόλης ολοκλήρωσε με ένα περίτεχνο θέαμα φωτός και πυροτεχνημάτων το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων που διήρκεσαν περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

Η πόλη ξεφάντωσε ολόκληρη την νύχτα και τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας έχουν την τιμητική τους στο Γεράνι και στους Αρμένους αλλά και σε άλλα χωριά της υπαίθρου.

Η Μεγάλη παρέλαση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ρεθύμνης και τις Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού (ΟΡΚ), έγινε με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου – Περιφέρειας Κρήτης και χορηγούς την Αθηναϊκή Ζυθοποιία – Μπύρα ΑΛΦΑ, το ΚΡΗΤΗ TV, το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, την εταιρεία ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ (Bakery & Patisserie), την εταιρεία Classic Wedding Cars (Γαμήλια μεταφορά – εκδηλώσεις) και την εταιρεία ΠΕΡΝΙΕΝΤΑΚΗΣ.

EL