Ποταγωνιστές

Πληρώματα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Αρχικη / Καρναβαλιστές / Ποταγωνιστές

Ποταγωνιστές

Περί ανέμων και υδάτων

Η συμμετοχή της ομάδας «Ποταγωνιστές» στη Μεγάλη Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017 θα γίνει έχοντας επιλέξει ως θέμα το ευρέως γνωστό κινούμενο σχέδιο, το ψαράκι «Nemo». Ο «Nemo» σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, χάνεται στο βυθό κι έτσι ξεκινάει ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησής του. Στο επικίνδυνο αυτό ταξίδι του, έρχεται αντιμέτωπος με τους φόβους του που εναλλάσσονται, είτε είναι υδάτινοι εχθροί, είτε το να καταλήξει αιχμάλωτος στο ενυδρείο ενός ανθρώπου. Παρ’όλα αυτά, η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος, καθώς επιστρέφει, σώος και αβλαβής.

«Περί ανέμων και υδάτων» λοιπόν το σύνθημα μας για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι του 2017 μεταμφιεσμένοι σε «Nemo» κι έτοιμοι για...περιπέτεια.  Η συνεχής αλλαγή των καταστάσεων στην καθημερινή ζωή του καθενός, μας φέρνει αντιμέτωπους με εκπλήξεις αλλά και στο να είμαστε σε ετοιμότητα ανα πάσα ώρα και στιγμή να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας. Η ρευστότητα των καταστάσεων, έγινε πηγή έμπνευσης για το σύνθημα «Περί ανέμων και υδάτων» καθώς η ζωή μας είναι μια περιπέτεια που ποτέ κανείς δε γνωρίζει τι του επιφυλάσσει η επόμενη στιγμή... Παρ’όλα αυτά, όπως ο “Nemo” κατάφερε τελικά να δώσει τέλος στην περιπέτεια του, όλες οι καθημερινές περιπέτειες μας λοιπόν θα φτάσουν κάποια στιγμή κι αυτές στο τέλος τους κι αυτό είναι από μόνο του ως γεγονος, ένας λόγος για να παραμείνουμε αισιόδοξοι.

Καλέστε / 6984966517 (Τηλ.) / 6984966527 (Τηλ.)


Ποταγωνιστές

Ποταγωνιστές

 

Οι «Ποταγωνιστές» είναι μία νεοσυσταθείσα ομάδα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, με ημερομηνία ίδρυσης μόλις τις 23 Ιουλίου 2014. Μια παρέα 20 ατόμων, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους, αγαπούν και σέβονται αυτό το σημαντικό θεσμό της πόλης μας, που δεν είναι άλλος από το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Συμμετέχοντας λοιπόν όλοι ως καρναβαλιστές για αρκετά χρόνια στο Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι, αποφασίζουν κι εκείνοι με τη σειρά τους να δώσουν το στίγμα τους… κι έτσι γεννιούνται οι «Ποταγωνιστές». Οι «Ποταγωνιστές» λοιπόν αποφασίζουν να συμμετάσχουν ως πλήρωμα στην 101η διοργάνωση του καρναβαλιού, έχοντας όρεξη, νέο αέρα, τρελές και πολλές ιδέες, αλλά φυσικά σεβόμενοι όλη την προϊστορία αυτού του καταξιωμένου, πανελλαδικά πλέον, θεσμού. Σκοπός της ομάδας είναι εκτός από το καρναβάλι και τις παράλληλες εκδηλώσεις που το απαρτίζουν, να συμμετάσχει ενεργά και εθελοντικά σε όποιες δράσεις αφορούν κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό σκοπό για την πόλη μας, την πόλη του Ρεθύμνου. Μ’ αυτόν τον τρόπο λοιπόν η ομάδα σχεδιάζει να τιμήσει το δεύτερο συνθετικό της, δηλαδή «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» , αγωνιζόμενη για το κοινό καλό της πόλης. Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις αποτελούν μία εύθυμη νότα για να ξεφύγει ο καθένας από εμάς από το άγχος και τις δυσκολίες της καθημερινότητας, όπως επίσης δίνεται ένας διαφορετικός τόνος στην καθημερινή ζωή όλων των κατοίκων του Ρεθύμνου, καθώς όλη η πόλη, λίγο-πολύ, κινείται σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Στόχος της ομάδας είναι να δημιουργηθεί ένα ωραία κλίμα σε όλες τις εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, που το μόνο που θα αφήσει θα είναι όμορφες στιγμές και αναμνήσεις σε όποιον ακολουθήσει τους «Ποταγωνιστές». Παράλληλα, ως ομάδα, θέλοντας να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία, αποφασίστηκε η  παραγωγή των στολών να γίνει εδώ, στο Ρέθυμνο, στηρίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις βιοτεχνίες του νομού. Η τιμή της καρναβαλικής στολής της ομάδας είναι σε λογικά πλαίσια, καθώς επιτυχία αποτελεί το να συμμετάσχει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος και να γνωρίσει μ’ αυτόν τον τρόπο τι κάνει το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι ξεχωριστό.  Αποτελεί λοιπόν δέσμευση όλων των «Ποταγωνιστών», ότι όλοι όσοι επιλέξουν να συμμετάσχουν στην ομάδα είτε από την Κρήτη, είτε από την υπόλοιπη Ελλάδα ή το εξωτερικό, θα γνωρίσουν το πιο φιλόξενο πρόσωπο της πόλης μας σε μία εμπειρία που θα τους μείνει πραγματικά αξέχαστη!!!

Background Image