Νάτα Κεφάτα

Πληρώματα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Αρχικη / Καρναβαλιστές / Νάτα Κεφάτα

Νάτα Κεφάτα

Piuma Al Vento

Καλέστε / 2831040150 (Tel.)


Νάτα Κεφάτα

Νάτα Κεφάτα

 

Ήταν το 2000 όταν κάποιοι μοναχικοί «λύκοι» ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας τους ΝΑΤΑΚΕΦΑΤΑ. Άνθρωποι που εκ πρώτης όψεως  δεν είχαν και πολλά κοινά αποφάσισαν να μοιραστούν το ίδιο όνειρο. Με επιμονή και πίστη σ’ ένα δικό μας κώδικα αξιών καταφέραμε ν’ αποκτήσουμε ένα ιδιαίτερο μοναδικό βηματισμό στο Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι.

Αν θα έπρεπε να αναφέρουμε ένα και μόνο έναν άνθρωπο, απ’ αυτούς που κάθε χρόνο βρίσκονται δίπλα μας και εργάζονται μ’ όλες τους τις δυνάμεις γι’ αυτό που εμείς θεωρούμε Καρναβάλι, χωρίς αμφιβολία θα ήταν ο σχεδιαστής Τάκης Χάσικος. Είναι η δημιουργική πνοή της ομάδας μας, ο θεματοφύλακας της αισθητικής μας, ο απαραίτητος συνδετικός μας κρίκος.

Οι ΝΑΤΑΚΕΦΑΤΑ πιστεύουν πως κάθε έκφραση πολιτισμού σε βοηθάει να βρεις σπουδαία πράγματα, όταν είσαι σίγουρος πως τα έχεις χάσει: χαμόγελο, αισιοδοξία, ελπίδα. Γι’ αυτό και η τόσο μεγάλη – σε σημείο παρεξηγήσεως κάποιες φορές- εμμονή μας να δημιουργούμε τα πάντα μόνοι μας: στολές, μάσκες, αξεσουάρ. Φτάνει μια εικόνα, μια κουβέντα, ένα τραγούδι, ώστε να αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της δημιουργίας. Η αγαπημένη μας ηρωίδα είναι η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων γιατί συνήθιζε να λέει πως: «η φαντασία είναι το μόνο δικό μου όπλο ενάντια στην πραγματικότητα» και στις μέρες μας σίγουρα χρειαζόμαστε κάθε δυνατή βοήθεια, για να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα.

Μην ξεχνάτε πως, αν ο κόσμος είναι μια μεγάλη μηχανή, όλα τα κομμάτια της είναι απαραίτητα.

Background Image