Γκουσγκούνηδες

Πληρώματα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Αρχικη / Καρναβαλιστές / Γκουσγκούνηδες

Γκουσγκούνηδες

Comic...Οτραγικές Καταστάσεις

COMIC…οτραγικές καταστάσεις!

Η ομάδα των Γκουσγκούνηδων ιδρύθηκε το 1993 από μια παρέα φίλων και συμμαθητών, Γυμνασίου τότε, με σκοπό τη συμμετοχή στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Από τότε η ομάδα μεγάλωσε πολύ (σε αριθμό μελών φυσικά και όχι σε ηλικία), και κέρδισε και το θησαυρό που χρόνια κυνηγούσε.

Από το 2005 συμμετέχουν ανελλιπώς και στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι!

Με ευφάνταστα θέματα, που πηγάζουν από την επικαιρότητα και την καθημερινότητά μας, πολύ ποιοτικές στολές  και εντυπωσιακά άρματα, μια παρέα 550 και πλέον καρναβαλιστών γεμίζουν κάθε χρόνο τους δρόμους της πόλης.

Το φετινό τους θέμα «COMIC…ΟΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ»!  Με σατιρική διάθεση για ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια έρχονται να μας θυμίσουν πως υπάρχει πάντα και μια θετική πλευρά σε όλα!

Οι φετινές τους στολές εμπνευσμένες από το την POP ART αισθητική που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του ’60.  Κύρια χαρακτηριστικά της POP ART αισθητικής αποτέλεσαν ο αυθορμητισμός, η δημιουργική υπερβολή, η ανάλαφρη διάθεση, η σάτιρα, οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις και εν γένει η απόρριψη του παραδοσιακού.

Αυτό ακριβώς που για τους ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΔΕΣ είναι το καρναβάλι!!!

Για άρμα ένα έργο τέχνης!  Έχουν μετατρέψει το έργο με τον τίτλο «Σκύλος μπαλόνι» του Τζεφ Κουνς (Jeff Koons) σε POP ART!!!

Με πολύ κέφι, χορό και διάθεση για ζωή μας προσκαλούν να έρθουμε όλοι και να διασκεδάσουμε στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι!

Πάρτυ: Πέμπτη 23/02 "POP CULTURE" στις FRAOULES

 

Καλέστε / 6986734915 (Τηλ.) / 6977003403 (Τηλ.) / 6986734915 (Τηλ.)

Δείτε / 


Γκουσγκούνηδες

Γκουσγκούνηδες

 

Οι ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΔΕΣ δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 1993, ξεκινώντας την παρουσία τους, με τη συμμετοχή τους στο Κυνήγι του Θησαυρού για πρώτη φορά.

Aπό το 2005 λαμβάνουν μέρος και στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι με ιδιαίτερη επιτυχία. Δημιουργικότητα, κέφι, επιμονή στην ποιότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της ομάδας μας.

Πηγή έμπνευσης για την επιλογή του θέματος, της στολής και του άρματος αποτελούν συνήθως
θέματα επικαιρότητας, άλλοτε σατυρικά και άλλοτε εντελώς πρωτότυπα θέματα
δουλεμένα με πολύ μεράκι και αγάπη.

Οι ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΔΕΣ είναι μια πραγματική παρέα!

Χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει, αγκαλιάζει ντόπιους και επισκέπτες από κάθε σημείο του κόσμου
και μεταδίδει τη χαρά, το κέφι, τη διασκέδαση, τη συλλογικότητα που μόνο το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι μπορεί να προσφέρει!

Η ομάδα των ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΔΩΝ συμμετέχει σε κάθε δραστηριότητα που αφορά το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι καθώς και σε ενέργειες που αφορούν την πόλη γενικότερα. Προσφέροντας εθελοντική εργασία, βοήθεια σε τρόφιμα-φάρμακα-ρούχα όπου υπάρχει ανάγκη, συνεισφέροντας στην αιμοδοσία κ.α.

Background Image