Δελτία Τύπου

Τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις της Οργανωτικής Επιτροπής.

Αρχικη / Δελτία Τύπου / V for Versatility

V for Versatility

V for Versatility

26/02/2016

Παράλληλες εκδηλώσεις

Με αφορμή τη συμβολική εξέλιξη της μορφής του Guy Fawkes και της Μάσκας του V, 100 καλλιτέχνες από όλες τις μορφές τέχνης εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τη δική τους παραλλαγή της μάσκας του V.

Κατεβάστε από εδώ όλο το υλικό media.


Ωρες λειτουργίας: 16:00-21:00

Ο Guy Fawkes (1570-1606) ήταν ένας μέλος των Καθολικών Συνωμοτών που οργάνωσαν τη Συνομωσία της Πυρίτιδας στις 5 Νοεμβρίου του 1605. Σκοπός τους ήταν να ανατινάξουν το Παλάτι, ώστε να δολοφονήσουν το Βασιλιά, την οικογένειά του, αλλά και τα μέλη της αριστοκρατίας. Το σχέδιο, ωστόσο, απέτυχε και ο Fawkes με τους συνεργάτες του συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και τελικά εκτελέστηκαν για προδοσία.

Σήμερα, 310 χρόνια μετά το θάνατό του, η μορφή του Guy Fawkes αποτελεί σύμβολο αγωνιστικότητας εναντίον κάθε είδους εξουσίας και καταπίεσης, ενώ η Μάσκα του V γίνεται ολοένα και περισσότερο διαδεδομένη, καθώς φοριέται από διαδηλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα, όμως, εμπνέει και την Τέχνη.

100 ταλαντούχοι καλλιτέχνες ερμηνεύουν τον συμβολισμό, κριτικάρουν την εμπορευματοποίηση της Μάσκας του V και επανατοποθετούν τον Guy Fawkes στην σύγχρονη πραγματικότητα. Μέσα από διαφορετικά μέσα και τεχνικές, τα έργα τους επιχειρούν να διασκεδάσουν, να προβληματίσουν, να θλίψουν ή και να προκαλέσουν τους επισκέπτες.
Καλλιτέχνες

Το “V for Versatility” φιλοξένησε καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, καθώς και το εξωτερικό από όλες τις μορφές Τέχνης όπως ζωγράφους, γλύπτες, conceptual artists, σχεδιαστές κόμικ, street art artists, συγγραφείς ακόμη και ηθοποιούς. H έκθεση γνώρισε ασύγκριτη ανταπόκριση από τους επισκέπτες του AthensCon και δέχτηκε κολακευτικά σχόλια τόσο από τους δημοσιογράφους, όσο και από διακεκριμένους κριτικούς τέχνης. Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η ποικιλομορφία των έργων και η πρωτοτυπία των τεχνικών που χρησιμοποίησαν οι 100 καλλιτέχνες.

Μέσα στους συμμετέχοντες βρίσκουμε έργα καταξιωμένων εικαστικών όπως της Δήμητρας Σιατερλή και του Μανόλη Ρωμαντζή, καθώς και έργα πολλών φοιτητών της Καλών Τεχνών όπως:

Τον “Καθαγιασμένο δαίμονα” του Γιάννη Βγόντζα, φοιτητή της Α.Σ.Κ.T. της Φλώρινας.

Τον “(A)θάνατο” της Εύας Μούρτζη, φοιτήτριας της Α.Σ.Κ.T. της Αθήνας.

Την “Κοινωνική Πανούκλα” της Ανδριάνας Ροδάκου, φοιτήτρια της Α.Σ.Κ.T. της Θεσσαλονίκης

Background Image